Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕΚ: Δεν εξαπατούμε εμείς τον ΕΟΠΥΥ

ΗΕΑLTH VIEW.GR
Διαμαρτύρεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ιδιωτικές κλινικές εξαπατούν τον ΕΟΠΥΥ και για το λόγο αυτό σε δημόσια τοποθέτησή του αναφέρει τα εξής:

"Πρώτος ο ΣΕΚ, η μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση σύγχρονων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, επεσήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία παρέμεναν στοιβαγμένα στα ράφια των ταμείων που διαδέχθηκε.

Αντιλαμβανόμενος την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ και την απροθυμία του κράτους να δώσει λύσεις στο ζήτημα, ο ΣΕΚ πρότεινε να αναλάβουν οι ίδιες οι κλινικές το κόστος του ελέγχου από ανεξάρτητες Ελεγκτικές Εταιρείες, πρόταση η οποία, μετά από πολλές πιέσεις, έγινε τελικά αποδεκτή το 2013 από τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη.

Η διεξαγωγή και καθιέρωση ελέγχου, από ανεξάρτητους, αξιόπιστους φορείς ήταν πάντα το ζητούμενο για εμάς. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι μέσα από συναντήσεις και επιστολές ζητήσαμε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σήμερα λαμβάνει χώρα μια συντονισμένη επίθεση, μια επίθεση που ως στόχο δεν έχει αυτούς που όντως παρανομούν και τους οποίους θα υποδείξει το τελικό πόρισμα-έκθεση, αλλά ολόκληρο τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών.

Μέσω αβάσιμων γενικεύσεων και αφορισμών, επιχειρείται η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και ηδημιουργία ψευδών εντυπώσεων εις βάρος του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενός τομέα που εξασφαλίζει άμεσα και έμμεσα 55.000 θέσεις εργασίας, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και ο οποίος καλύπτει τις διαχρονικές αδυναμίες του συστήματος της δημόσιας υγείας. 

Ο ΣΕΚ, γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών παρέχει με απόλυτη διαφάνεια ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα είναι ο πρώτος που θα καταδικάσει και θα ζητήσει την τιμωρία όσων επιχειρήσεων παρανόμησαν, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Τέλος καταλήγει ο ΣΕΚ ότι αναμένει την αποδοχή του αιτήματός τους για τη διενέργεια ελέγχων από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, για το 2012 και την από το 2014 και στο εξής εφαρμογή του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο (real time), κατά τα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου