Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΙΚ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ................ στις 29 του Οκτωβρη

Η Πανελληνια Ενωση Ιδιωτικων Κλινικων συμμετεχει στις κινητοποιησεις των λοιπων ιδιωτων παρόχων του ΕΟΠΥΥ, των κλινικων του ΣΕΚ και των Διαγνωστικων της ΠΑΣΙΔΙΚ, απο τις 29 Οκτωβριου 2013, με εβδομαδιαιες επαναλαμβανομενες αναστολες της συμβασης μας με τον ΕΟΠΥΥ (οι μοναδες Αιμοκαθαρσης θα λειτουργησουν κανονικα, προς το παρον, διοτι δεν επιθυμουμε να θεσουμε σε κινδυνο ανθρωπινες ζωες) εναντια στα μετρα του rebate και του clawback, διοτι απλα πρεπει να επιβιωσουμε.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βλέπει τις δαπάνες για την υγεία ως απλά νούμερα τα οποία, από την μια ημέρα στην άλλη, από το 2011 στο 2013, θα πρέπει να μειωθούν βίαια, βάρβαρα στο 1/3, λες και οι Έλληνες θα αρρωσταίνουν 2/3 φορές λιγότερο από ότι χθες.


Αντί η Κυβέρνηση να απαιτήσει από την τρόικα την αξιοπρεπή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας ή να βγει στον Ελληνικό λαό να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι αδυνατεί να παρέχει, έστω και στο ελάχιστο, υπηρεσίες υγείας, ζητά από τον Ιδιωτικό τομέα να θυσιαστεί στο βωμό της ανεξήγητης πολιτικής της, επιβάλλοντας τα αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά και επαίσχυντα μέτρα του rebate και του claw back σε ύψος έως 50%, τα οποία αυτόματα, ακόμη και για τον πιο ανίδεο με την υγεία και την οικονομία, θα οδηγήσει στην βίαια εξαφάνιση όχι μόνο των Ιδιωτικών Κλινικών αλλά ολόκληρου του Ιδιωτικού τομέα της υγείας. 

Και αυτό από μια κυβέρνηση κομμάτων που στα κυβερνητικά τους προγράμματα και στην ιδεολογία τους, η ιδιωτική υγεία κατέχει σημαίνουσα θέση στο σύστημα της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών και ελεύθερη επιλογή ιατρού και θεραπευτηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση στερεί από τον Έλληνα ασθενή την πρόσβαση σε νέες διαγνωστικές μεθόδους, νέες θεραπείες και την υγεία στην Ελλάδα σε απαξίωση.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, καλουμε την πολιτική ηγεσία, να αποσύρει άμεσα τα δυο αντισυνταγματικά μέτρα και να ζητήσει από την τρόικα την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα είναι επαρκής στην παροχή αξιοπρεπών, ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου